Browserversie van deze email


De impact van organisaties verhogen
door de inzet van technologie


Nieuws - Februari 2018


IT veiligheidslekken en cyberaanvallen volgen elkaar in snel tempo en hebben hun laatste woord nog niet gezegd. Dit maakt ons allen kwetsbaar; niet alleen kan het verlies van data de activiteit van een organisatie zwaar verstoren, maar ze is ook verantwoordelijk voor de bescherming van de persoonsgegevens van haar cliënten, leden, donateurs of andere partijen.

Up-to-date software is the new black

calendar Eén van de basisbeginselen om de veiligheid te verhogen is om steeds te werken met de meest recente software versies, zoals Windows 10 of Office 2016 of 365, en snel de voorgestelde veiligheidsupdates door te voeren. Ook antivirus producten moeten regelmatig up-to-date worden gehouden, als je tegen de meeste recente gevaren beschermd wilt blijven.

Het goede nieuws: uit ons onderzoek van 2017 over het gebruik van informatietechnologie in de non-profit sector, blijkt dat 78% van de organisaties systematisch haar toestellen uitrust met de meest recente software en ook de nodige veiligheidsupdates doorvoert. 22% van de organisaties zijn dus niet helemaal of helemaal niet up-to-date..

> Aarzel niet om via onze e-catalogus de meest recente versies aan te schaffen aan non-profit voorwaarden

Software donaties en kortingen, ook voor vrijwilligers

calendar Talrijke organisaties functioneren dankzij de medewerking van vrijwilligers. Ook zij hebben baat bij recente en professionele tools. Wist je dat je via Techsoup Nederland ook software donaties kunt aanvragen voor vrijwilligers, als aan deze drie voorwaarden voldaan wordt:

-    De vrijwilliger is verantwoordelijk voor specifieke activiteiten en resultaten binnen de organisatie, schriftelijk omschreven;

-    De rol van de vrijwilliger in de organisatie is een permanente rol, of een seizoens-of part-time rol die ieder jaar terugkeert;

-    De vrijwilliger zal de software niet kunnen gebruiken voor persoonlijke activiteiten die een inkomen bezorgen.

Facebook wijzigt zijn algoritme: welke impact op de pagina van jouw organisatie?

calendar Wereldleider van de sociale netwerken Facebook kondigt een grote verandering aan in het algoritme dat de newsfeed beheert. Nu hebben berichten gedeeld en becommentarieerd door vrienden en familieleden voorrang op andere pagina's.
Het nieuwe initiatief lijkt goedbedoeld tegenover de gebruikers, maar wat zijn de concrete gevolgen ervan voor de non-profitorganisaties?

> Het is nu al tijd om je strategie voor het beheer van uw Facebook-pagina bij te werken

Google Ad Grants 2018 : overzicht van alle veranderingen
S&D Interactive Media, één van onze partners, heeft een handig document opgesteld waarin de wijzigingen in de voorwaarden van de Google Ad Grants nogmaals op een rijtje gezet worden. In dit document staan de belangrijkste wijzigingen, en direct advies op welke manier non-profitorganisaties hier het beste mee om kunnen gaan.

> Het document is hier te vinden


Agenda


calendar Optimaal gebruik maken van Google Ad Grants voor Nonprofits

Maandag 12 februari - Amsterdam

Vergroot je naamsbekendheid, vind nieuwe donateurs en bereik vrijwilligers. Maak het makkelijk voor men om je goede doel te steunen door optimaal gebruik te maken van gratis advertenties van Google AdWords.

Hoe laat? 10:00 AM - 11:30 AM
Waar? Bijlmerplein 97 1102 DA Amsterdam-Zuidoost
Aanmelden voor deze workshop kan hier. 


Ontdek de mogelijkheden van Google G Suite voor Nonprofits

Donderdag 15 februari - Amsterdam

In 90 minuten ontdek je de kracht van de samenwerkingsapplicaties die onderdeel uitmaken van Google G Suite. Aan de hand van voorbeelden worden verschillende mogelijkheden geïllustreerd die je direct kunt gebruiken om je werk sneller, gemakkelijker en leuker af te ronden.

Hoe laat? 10:00 AM - 11:30 AM
Waar? Bijlmerplein 97 1102 DA Amsterdam-Zuidoost
Aanmelden voor deze workshop kan hier.


U krijgt deze informatie omdat u zich heeft geregistreerd op www.techsoup.nl.


Techsoup Nederland, een samenwerking tussen Techsoup Global, vzw SOCIALware en Stichting GeefGratis, heeft als doel stichtingen en verenigingen te steunen in de verhoging van hun sociale impact door inzet van technologie.

Hiertoe biedt zij een donatieprogramma voor software en IT-uitrustingen van een aantal vooraanstaande IT-leveranciers, evenals ondersteunende diensten voor de selectie en het gebruik van deze producten. SOCIALware en Stichting GeefGratis zijn helemaal onafhankelijk van deze fabrikanten.

Uitschrijven